Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament

Daca achizitionarea in sine a unui apartament ti se pare grea prin faptul ca trebuie sa vizionezi cat mai multe apartamente si sa te documentezi foarte bine legat de zona in care umeaza sa te muti, ceea ce urmeaza dupa ce l-ai cumparat poate fi si mai dificil.


De la schimbarea actelor si pana la decorarea casei, exista o lista cu activitati care te pot coplesi prin complexitatea lor. Chiar daca ai semnat contractul, este prea devreme sa deschizi sticla de sampanie.

Mai sunt inca lucruri de facut pana sa marchezi cum se cuvine inceputul acestui nou capitol din viata ta si sa locuiesti efectiv in noul tau apartament.

Mai jos iti vom expune o lista cu principalele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce achizitionezi apartamentul mult visat.

Incheierea/schimbarea titularului contractelor de utilitati

Punerea la punct a contractelor cu utilitatile trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Fireste, primele companii la care vei merge sunt furnizorii de energie, apa si gaz. Afla care sunt cele mai apropiate de locatia ta si cat de avantajoase sunt serviciile pe care le ofera.

Trebuie sa stii ca situatia este ceva mai complicata, atunci cand achizitionezi locuinta de la alt proprietar. Vei fi nevoit sa te prezinti impreuna cu acesta pentru a trece contractul de furnizare pe numele tau. In caz contrar, risti sa comiti o contraventie.

Dupa ce ai luat rezolvat utilitatile de baza, ia masuri pentru a avea acces la internet, telefonie, cablu TV sau alte servicii importante.

Incheierea asigurarii obligatorii

Alege o asigurare pentru locuinta impotriva dezastrelor naturale si a altor incidente neplacute. Nu stii niciodata ce probleme sau situatii neprevazute poti sa intampini, asa ca opteaza pentru o asigurare potrivita si ai grija de casa ta.

In cazul in care consideri ca este nevoie de protectie si pentru riscuri suplimentare, extinde polita cu extra acoperiri.

Curatarea intregii case

Daca apartamentul pe care l-ai achizitionat este nou construit, atunci este nevoie de o curatare temeinica. Totul trebuie sa fie lipsit de praf, urme de vopsea, complet lustruit si stralucitor inainte de a-ti despacheta lucrurile.

Citeste continuarea articolului aici: Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament

Ultimele articole

Solutii eficiente de depozitare pentru un apartament mic

Nu exista forma corecta in a organiza o locuinta. Oricare ar fi strategia pe care o alegi, trebuie sa...

Transformarea unei incaperi cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite

Nu intotdeauna acordam importanta necesara pe care o are lumina in rutina noastra zilnica, dar fara indoiala, o buna...

Alternative pentru masuta de cafea

A avea o masuta de cafea in camera de zi poate fi acel element care ii confera functionalitate si...

Sandale albe cu care poti sa-ti transformi imaginea de fiecare data

Daca doresti sa obtii un efect luminos si eteric, poarta sandale albe. Sandalele albe pot fi purtate la o...

Paturi suprapuse care economisesc spatiul ieftine si durabile

Exista o selectie larga de paturi suprapuse pentru copii in diferite modele. Exista, de asemenea, modele deosebit de practice...

Top tendinte cromatice pentru camera de zi

Alegerea culorii camerei de zi a dumneavoastra este importanta, deoarece restul decorului va depinde de acest aspect. In continuare,...

Trebuie citite

Solutii eficiente de depozitare pentru un apartament mic

Nu exista forma corecta in a organiza o locuinta....

Transformarea unei incaperi cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite

Nu intotdeauna acordam importanta necesara pe care o are...

Cu siguranta iti vor placeaSIMILARE
recomandate pentru tine