Nu toata lumea are sansa de a locui intr-o casa imensa, cu mult spatiu disponibil, suficient pentru ca orice idee de design interior sa poata fi pusa in aplicare. Iar livingul este unul dintre acele locuri din casa ce merita cu adevarat sa fie amenajat dupa bunul plac. Dar, in primul rand, acesta trebuie sa echilibreze utilizarea spatiu disponibil, depozitarea inteligenta si mobilierul functional.

Este firesc sa iti doresti ca locuinta ta sa arate bine si sa te simti confortabil. Exista ceva incredibil de palpitant in decorarea incaperilor atipice, care te obliga cu adevarat sa fii creativ. Ce trebuie sa faci insa daca spatiul disponibil este modest si vrei sa eviti greselile atunci cand il mobilezi sau redecorezi? Folosind cateva trucuri simple, o camera de zi de dimensiuni mici poate arata cu adevarat elegant. 

Adauga iluzia unui spatiu mai mare cu ajutorul oglinzilor

Spatiile mici ofera nenumarate oportunitati creative de a profita. Si cel mai bun mod de a incepe este sa folosesti oglinzi decorative pentru a crea iluzia de mai mult spatiu. Oglinzile fac ca o incapere sa se simta deschisa si aerisita, mai ales atunci cand sunt plasate strategic. Pentru un impact dramatic, opteaza pentru mai multe oglinzi, pentru a reflecta orice lumina disponibila in camera de zi.

Daca plasezi o oglinda mare sau mai multe pe peretele adiacent ferestrelor, cu atat mai bine – oglinda va reflecta cea mai multa lumina si va adauga adancime.
Cu toate acestea, daca ai un living mic, fara ferestre, incearca sa plasezi o oglinda inalta in spatele mobilierului pentru a crea impresia vizuala a unei alte incaperi care se deschide dincolo.

Creeaza un spatiu de relaxare langa fereastra

O modalitate de a maximiza potentialul unui spatiu mic este de a transforma o nisa de fereastra intr-o mini zona de relaxare, folosind un fotoliu.
Atunci cand alegi fotoliul ideal, merita sa optezi pentru un mobilier suplu, elegant, care ocupa mai putin spatiu vizual. Aceste piese de mobilier vor oferi impresia ca spatiul este mai putin aglomerat.

Suplimentat cu perne simple si pline, aceasta devine un spatiu frumos, unde poti citi, conversa sau pur si simplu sa stai si sa privesti peisajul si cerul.

Opteaza pentru un covor mare

Cauti un alt truc pentru a face o camera sa para mai mare? Alege un covor suficient de mare pentru a deosebi vizual zona de relaxare de celelalte functii ale camerei. Un covor este atat functional, cat si elegant, dar, mai important, ancoreaza un spatiu si ofera o scena pentru mobilier.

Spre deosebire de modelele mici, o dimensiune mare imprima unui spatiu mic un sentiment de structura, creand iluzie de lungime si latime suplimentare. Doar asigura-te ca este suficient de mare pentru a gazdui, de exemplu, toate picioarele unei mese dining amplasate pe el, astfel incat sa nu dea efect de micsorare a spatiului.

Alege sa amenajezi pe verticala

In orice spatiu interior exista atat un spatiu vertical, cat si unul orizontal. Daca livingul tau nu ofera prea multe optiuni pe orizontala, dar are un tavan inalt, poti obtine multe din spatiul suplimentar vertical, decorandu-l intr-o maniera care sa atraga privirea in sus.

Draperiile de la podea pana la tavan sunt o modalitate eleganta de a profita de spatiul vertical. Aceasta tehnica nu numai ca va accentua ferestrele inalte, dar va adauga aerisire si inaltime unui living compact.

In mod similar, tapetul eclectic sau cateva lucrari de arta mici si mijlocii subliniaza, de asemenea, dimensiunea verticala, atragand privirile si facand un spatiu restrans sa se simta mult mai mare decat este in realitate.

Mai putina mobila – mai mult spatiu

Orice mobilier care consuma foarte putin spatiu vizual va face ca o zona sa para aerisita. Incaperea nu trebuie sa fie incarcata cu corpuri masive. Se pot folosi piese bine compartimentate pentru a beneficia de spatiu valoros de organizare si depozitare. Tendintele actuale, orientate catre minimalism, indeplinesc perfect nevoile de eficientizare a spatiului.  

In orice caz, mobilierul cu profil redus, rationalizat, in special canapeaua, nu va trebui sa domine spatiul. Alternativ, poti folosi doua fotolii sau pufuri in locul unei canapele traditionale si a unei masute de cafea. Designul usor si la scara mica functioneaza bine intr-un spatiu compact – sunt mai bune pentru fluxul de trafic si ofera mai multe optiuni de aranjare cu care sa te joci.

2 thoughts on “5 idei practice pentru a-ti optimiza spatiul in living

  1. De asemenea, autorul subliniaza importanta educatiei si constientizarii publicului in ceea ce priveste protectia mediului. Este necesar ca fiecare individ sa fie informat si sa inteleaga cum poate contribui la conservarea resurselor naturale si la reducerea impactului negativ al tehnologiei asupra ecosistemului.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam cum alegerile noastre zilnice pot afecta planeta si sa incercam sa gasim solutii sustenabile pentru a contracara aceste efecte negative.

Comments are closed.