Caderea parului face parte din viata de zi cu zi, fiind un fenomen natural prin care organismul scapa de firele imbatranite si face loc pentru altele noi. In medie, pierdem in jur de 80 de fire de par pe zi, mai ales atunci cand spalam, uscam si periem parul.
Totusi, daca observi ca incepi sa pierzi o cantitate mare de par, care nu este inlocuit de fire noi, lucrurile pot deveni serios si ar trebui sa cauti cauza din care parul tau se rareste.
Exista multi factori care pot declansa caderea parului, ceea ce inseamna ca poate fi dificil sa identifici rapid si exact motivul pentru care pierzi suvite de par, si prin urmare, sa remediezi situatia.
Pentru a te ajuta sa gasesti motivul pentru care iti cade o cantitate anormala de par, am pus laolalta o lista de factori care contribuie la caderea parului.
In primul cand, trebuie sa retii ca acesti factori pot fi incadrati in doua categorii: factori genetici si factori reactivi.
Caderea genetica a parului este o predispozitie mostenita spre pierderea graduala a parului, iar in cazul caderii reactive a parului, pierderea lui este rezultatul unui factor declansator, precum dezechilibre hormonale, stres sau in urma unei boli.
Dezechilibrul hormonal duce la caderea parului
Un dezechilibru hormonal poate duce la o multitudine de probleme enervante de sanatate si frumusete, de la acneea la adulti pana la cresterea in greutate.
Daca hormonii tai sunt neregulati, efectele vor radia in intregul corp (si, desigur, asta include si parul).
Stresul excesiv
Nu este un mit ca stresul in exces iti poate face literalmente sa cada parul, prin cresterea nivelul de androgeni (hormon masculin), care, la randul sau, poate provoca caderea parului.
Carenta de fier/anemie
Una dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului la femei este deficienta de fier. Fierul este esential pentru producerea proteinei din celulele parului, fara el, suvitele tale vor avea de suferit.
Daca aI dubii, cel mai bine este sa discuti cu medicul de familie pentru sfaturi cu privire la o deficienta de fier, deoarece acesta iti poate recomanda un test de sange pentru a confirma tratamentul corect.
Deficit de vitamina B12
Lipsa vitaminei B12 te poate lasa sa te simtiti obosit si cu energie redusa. Ei bine, distractia nu se opreste aici, ea poate afecta si parul tau…
Pierdere drastica in greutate
O scadere abrupta in greutate te poate afecta treptat. Fie ca este intentionata sau neintentionata, poate duce la pierderea in exces a parului.
Acum ca ai aflat care sunt principalele cauze din care pierzi par in mod necontrolat, iata ce poti face pentru a stopa acest fenomen. In primul rand, este important sa nu te panichezi, sa recunosti care este problema si sa actionezi in functie de cauza exacta.
Printre actiunile pe care le poti lua pentru a stopa caderea parului se afla schimbarea dietei si suplimentarea nevoilor nutritionale de vitamine si minerale. In plus, un masaj al scalpului poate face minuni pentru stimularea circulatiei din zona capului.
Mai mult, foloseste cu grija produsele de styling, in functie de tipul tau de par.
Pierderea parului te poate lasa sa te simti stresat, dar este incredibil de important sa iti dai seama cat de comuna este caderea parului – si ca, daca te confrunti cu aceasta, nu esti singur si nu este nimic de care sa te jenezi.Incearca sa folosesti produsele olaplex care te vor ajuta sa previ acest lucru.
Gasesti produsele pe haircare.ro