De ce ai nevoie de o afumatoare ?!

Pentru a decide ce tip de afumatoare sa cumparati, este important sa intelegeti mai intai ce este implicat in procesul de afumare a carnii.

Afumatul este o practica straveche care a fost folosita pentru a prepara si conserva carnurile care altfel s-ar strica, fara o modalitate de a ramane la rece pentru perioade lungi de timp.

Afumarea, apoi uscarea si sararea carnii, le-a permis stramosilor timpurii sa pastreze o sursa de hrana stabila, indiferent de anotimp sau de conditiile meteorologice.

Dovezi ale formelor timpurii de afumatori pot fi gasite de acum mai bine de 3.000 de ani in China, unde urnele sau oalele de lut erau folosite pentru a pregati carnea pe un pat de lemn de carbune.

Procesul de afumare poate fi rezumat ca fiind un proces de gatire incet, pentru perioade mai lungi de timp.

Carnurile precum porcul, vita sau pestele devin aromate si fragede pe masura ce grasimea lor este redusa, ceea ce marineaza si carnea, in timp ce fumul adauga un plus de aroma. Soiurile de aschii de lemn, cum ar fi mar, cires, arin si stejar, sporesc aroma carnii de porc sau pestelui afumat.

Rumegusul este sursa de combustibil preferata a maestrilor si a pasionatilor de gatit cu fum, datorita capacitatii sale de a incalzi atat la temperaturi scazute, cat si la temperaturi ridicate.

Desi carbunele are avantajul de a adauga fumul sau natural de lemn in alimente, pot fi adaugate varietati suplimentare de aschii de lemn pentru a obtine diferite arome, in functie de tipul de mancare afumata.

Acestea fiind spuse, fumatorile pe baza de de carbune tind sa aiba mai putina precizie in controlul temperaturii; implica amplasarea si aprinderea carbunelui; si poate necesita mai multa munca pentru curatare dupa terminarea afumatului.

Afumatoarea electrica se bazeaza pe incalzirea unei bobine electrice, care se afla de obicei pe partea de jos a afumatorii. Afumatorile electrice vin intr-o varietate de stiluri si dimensiuni, ceea ce permite amplasarea in orice locatie. De asemenea, temperatura este mult mai usor de controlat, iar curatarea se face mult mai usor si mai rapid.

Daca sunteti interesat sa va aduceti abilitatile de gatit la un alt nivel, luati in considerare adaugarea unei afumatori eletrice de calitate pe lista dumneavoastra de echipamente pentru gatit si cu siguranta nu veti da gres.

Pregatirea carnii de porc, a pestelui si a altor fructe de mare si legume afumate lent este atat de plina de satisfactii si aduce un plus de gust oricarui preparat

Ultimele articole

Prima ta noapte petrecuta acasa la partenerul tau? Afla ce optiuni ai cand vine vorba de lenjeria intima.

Prima seara petrecuta in casa partenerului tau este o etapa interesanta si intima intr-o relatie. Pentru a face noaptea...

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor și semnificația lor profundă. Atunci când vine vorba despre pandantive...

Cum să faci cu success o contestație în cazul unei amenzi rutiere

Dacă te afli la volan, se poate să te confrunți cu o amendă rutieră. În cazul în care consideri...

Selectia pantofilor adecvati pentru diferite situatii

Alegerea pantofilor pe care ii vei purta trebuie sa se bazeze in principal pe tipul de ocazie sau de...

Beneficiile unor masute si birouri adaptate pentru copii

Masutele si birourile pentru copii sunt create special pentru ca cei mici sa se bucure de confort in procesul...

Arta in decorul casei tale

Atunci cand incepi amenajarea casei tale vei lua in calcul si folosirea diferitelor obiecte decorative, cum ar fi tablouri,...

Trebuie citite

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor...

Cu siguranta iti vor placeaSIMILARE
recomandate pentru tine