Studiul de la Harvard, efectuat pe durata a 75 de ani, demonstreaza secretul unei vieti fericite

Vreti sa stiti secretul unei vieti fericite? Binenteles ca da.

Majoritatea oamenilor sunt diferiti si evident, au metode diferite de a se bucura de aceasta viata fericita. Calugarii din Tibet se folosesc de meditatie, Hawaienii sunt ajutati de Ho’oponopono iar britanicii prefera sa-si petreaca Vineri seara la carciuma.Cu toate acestea, un studiu efectuat pe durata a 75 de ani la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, a incercat sa demonstreze metodele cele mai bune pentru a avea o viata cat mai fericita.

Acest studiu, unul dintre cele mai longevive vreodata efectuate, a inceput in 1938 la care au participat 268 de studenti de sex masculin, fiecare apartinand diferitelor paturi ale societatii. Studiul a analizat fiecare aspect al vietii lor, incepand de la venituri si pana la consumul de alcool.

La data de 2 Februarie 2012, numai 68 din cele 268 de persoane mai erau in viata. Individul care a condus cercetarile din 1974 si pana in 2004 este specialistul in psihiatrie de la Harvard, George Vaillant, care a obtinut datele in urma Studiului Grant, efectuat in cadrul aceleiasi universitati.

Unele dintre aspectele acestui studiu continua sa iasa la iveala si sunt necunoscute publicului in acest moment. Totusi, vom imparti cu dumneavoastra informatiile pe care le avem.

Acestea sunt unele dintre „perlele de intelepciune” castigate in urma efectuarii studiului:

Fericirea inseamna iubire. Punct.

Acestea sunt cuvintele pe care Vaillant le-a notat in concluzia cercetarilor ce au durat 75 de ani si au costat in jur de 20 de milioane de dolari. Acesta continua prin a explica faptul ca exista doi piloni puternici pentru sustinerea fericirii: iubirea si „gasirea unei cai de a face fata vietii fara a pierde din vedere dragostea”.

Asta inseamna ca puteti fi o persoana extrem de bogata, care locuieste intr-un conac, cu propriul majordom si McDonalds, dar banii si puterea influenteaza extrem de putin fericirea deoarece „in ceea ce priveste realizarile, singurul lucru care conteaza este sa fiti multumiti de munca voastra”, spune Vaillant.

Toate relatiile conteaza, chiar si cele din copilarie. Acestea servesc nu numai ca indicator general al fericirii in viata, ci si ca indicator al satisfactiei in cariera. La fel de mult conteaza si conexiunile pe care le faceti si, precum a spus-o intr-un mod succint H.L. Hunt, „Banii sunt doar un mijloc de a tine socoteala”.

Inteligenta nu determina aflarea sau indepartarea fericirii

Evident, inteligenta va avea un oarecare efect asupra starii noastre; nu insinuam faptul ca persoanele cu un IQ mai scazut nu sunt capabile de a simti fericirea. Pentru a clarifica, media de IQ din Statele Unite este de 98. Cu toate acestea, conform Studiului Grant de la Harvard, barbatii cu coeficientul de inteligenta cu putin peste medie sunt, de obicei, la fel de fericiti precum persoanele considerate genii.

Puteti gasi fericirea dupa durere

Unul dintre participantii la studiu, Godfrey Minot Camille, o persoana inalta si roscovana, era narcisist si diagnosticat cu hiponcondrie de dinainte de a implini treizeci de ani; acesta a incercat sa se sinucida. La varsta de cincizeci de ani, a devenit un altruist empatic si vedea viata intr-un mod pragmatic si cu stoicism.

Isi amintea modul in care iubirea i-a schimbat viata de-a lungul anilor. Iata ce a spus Godfrey cu propriile cuvinte la varsta de saptezeci si cinci de ani: „Eu provin dintr-o familie disfunctionala, inainte ca acestea sa aiba o denumire.

Nu ma simt dezamagit de viata mea profesionala – departe de acest lucru – dar finalul cu adevarat marcant se evidentiaza prin persoana care, incetul cu incetul, am devenit: confortabila, fericita, eficienta si coerenta.

Atunci cand a murit in timp ce escalada Alpii la venerabila varsta de 82 de ani, acesta era considerat un sot si tata iubitor de catre 2 copii minunati iar parohia pe care o frecventa a fost plina de laude la serviciul sau memorial. Episcopul ce a vorbit in amintirea lui a spus ca A trait o viata simpla dar bogata in legaturi cu ceilalti oameni.

Puteti cumpara cartea de 480 de pagini a lui George Vaillant, intitulata Triumful Experientelor: Barbatul din spatele Studiului Grant de la Harvard de pe Amazon sau de la editura Harvard University Press.

Ultimele articole

Prima ta noapte petrecuta acasa la partenerul tau? Afla ce optiuni ai cand vine vorba de lenjeria intima.

Prima seara petrecuta in casa partenerului tau este o etapa interesanta si intima intr-o relatie. Pentru a face noaptea...

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor și semnificația lor profundă. Atunci când vine vorba despre pandantive...

Cum să faci cu success o contestație în cazul unei amenzi rutiere

Dacă te afli la volan, se poate să te confrunți cu o amendă rutieră. În cazul în care consideri...

Selectia pantofilor adecvati pentru diferite situatii

Alegerea pantofilor pe care ii vei purta trebuie sa se bazeze in principal pe tipul de ocazie sau de...

Beneficiile unor masute si birouri adaptate pentru copii

Masutele si birourile pentru copii sunt create special pentru ca cei mici sa se bucure de confort in procesul...

Arta in decorul casei tale

Atunci cand incepi amenajarea casei tale vei lua in calcul si folosirea diferitelor obiecte decorative, cum ar fi tablouri,...

Trebuie citite

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor...

Cu siguranta iti vor placeaSIMILARE
recomandate pentru tine