8 obiceiuri ce va vor ajuta sa slabiti mai usor

Pierderea in greutate este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care cineva il poate incerca. Chiar si persoanele motivate si bine-intentionate vor renunta la un exercitiu sau la un program in cateva luni dupa ce s-au apucat.

De ce? Pentru ca devine greu. Foarte greu.Intrebati orice persoana care a pierdut o masa mare din greutate si va vor spune cat de greu poate fi. Cel mai probabil va vor spune ca s-au lovit obstacole peste obstacole; impediment dupa impediment; pierzand cateva kilograme si revenind la greutatea initiala dupa putin timp.

Si apoi mai este si asta…nu conteaza doar sa eliminam kilogramele nedorite, ci sa ne si mentinem greutatea dupa aceea. Majoritatea dintre noi nu isi pot permite un antrenor personal sau un nutritionist.

Trebuie sa ne bazam pe noi insine pentru a naviga pe aceasta cale dificila. Dar asta e chestia…avem tendinta de a supra-complica metodologia (stiinta) din spatele pierderii in greutate.

Inafara celor care sufera de vreo boala metabolica sau o predispozitie genetica la obezitate, majoritatea vor fi programati inconstient de a interpreta dificultatile intalnite in timpul incercarii de a slabi precum imposibilitati. Nu este imposibil…daca stiti ceea ce faceti.

Pana acum am adunat 8 metode simple, validate din punct de vedere stiintific, de a slabi. Veti vedea ca nici una dintre aceste metode nu necesita nimic inafara de putina vointa, disciplina si cunostinte.

Haideti sa incepem!

Iata cele 8 obiceiuri, atitudini si practici ce va vor ajuta sa eliminati mai usor acele kilograme nedorite:

1. Intelegeti ca 30 de minute sunt suficiente

Este o perceptie gresita faptul ca pentru a slabi aveti nevoie de sesiuni lungi de exercitii fizice.

Oamenii de stiinta si cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga spun ca „nu s-a putut determina nici o schimbare semnificativa din punct de vedere statistic in ceea ce priveste alimentarea cu energie sau activitatile fizice, excluzand exercitiile fizice, ce sa poata explica diferenta dintre rezultatele in cazul a 30 sau 60 de minute de exercitii aerobice zilnice.”

Iar situatia poate deveni si mai roz. In cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit faptul ca o jumatate de ora de exercitii fizice se traduc prin 25% mai multe sanse de a pierde in greutate decat in cazul unei ore intregi.

2. Invatati elementele de baza ale nutritiei….si cititi etichetele

Diferite studii au demonstrat faptul ca oamenii care inteleg elementele fundamentale ale nutritiei (ex. grasimile, carbohidratii, sodiumul) au sanse mai mari de a reusi sa slabeasca.

Intelegand instructiunile nutritive recomandate, precum Consumul Zilnic Recomandat (RDI), oamenii reusesc sa dobandeasca cunostintele necesare pentru interpreta in mod corect etichetele nutritionale ale produselor.

Cunostintele de baza in ceea ce priveste nutritia, impreuna cu obiceiul dobandit de a citi eticheta unui produs inainte de a-l cumpara, vor reprezenta doi dintre cei mai importanti factori pentru propulsarea unei persoane catre atingerea telului de a pierde in greutate.

3. Continuati sa beti cat mai multa apa

Exista o corelatie logica intre cantitatile mari de apa si pierderea accelerata in greutate – si asta dintr-o varietate de motive. In primul rand, daca beti multa apa, veti ajunge mai repede la senzatia de satietate (saturatie).

In al doilea rand, apa naturala contine zero calorii – si, din moment ce consumul induce satietatea – veti consuma mai putine calorii.  Evident, veti reusi sa slabiti.

In al trei-lea rand, persoanele care dezvolta o preferinta pentru apa reusesc sa inlocuiasca alte bauturi bogate in zaharuri, incarcate cu calorii (bere, sucuri acidulate).

Ideea generala este ca band multa apa, veti reusi sa va stimulati procesul de slabire.

4. Iutiti metabolismul

Voi expune acest aspect destul de direct: alimentele iuti dau un imbold metabolismului. Metabolismul este principalul mecanism fiziologic de transformare si/sau „ardere” a grasimilor

Pe langa cresterea graduala a vitezei de metabolizare, alimentele iuti (la fel ca in cazul apei) ajuta la instalarea senzatiei de saturatie. In consecinta, aceste doua proprietati pot grabi semnificativ orice efort de slabire.

5. Faceti aprovizionarea cu alimente superioare

Intr-un studiu publicat de catre Scoala de Sanatate Publica de la Universitatea Harvard (HSPH), „Cele mai solide dovezi de pana acum au dovedit semnificatia caloriilor, dar promovarea calitatii alimentare este o componenta la fel de importanta in ceea ce priveste prevenirea luarii in greutate si accelerarea procesului de  slabire”.

Studiul HSPH a oferit exemple specifice de astfel de alimente, punandu-se accent pe cele nerafinate si cu minima procesare. Astfel de alimente includ: fructe si legume, grasimi sanatoase, surse sanatoase de proteine si cereale integrale.

6. Nu deveniti „prea confortabili”

In acest caz, propozitia se aplica nivelului de caldura la care va expuneti corpul. Studiile au demonstrat o corelatie intre expunerea minima la temperaturi scazute si coeficientul crescut de obezitate.

Rationamentul: atunci cand ne este frig, muschii scheletici trebuie sa raman activi („sa tremure”) pentru a genera caldura. In timpul acestui proces, corpurile noastre ard caloriile in exces. In schimb, atunci cand ne este „bine si caldut”, muschii nostri intra intr-o stare de repaus. Rezultatul? Ardem mai putine calorii si depozitam mai multa grasime.

7. Nu mancati (excesiv) dupa cina

Conform WebMD, nu este nici o problema sa mai mancati ceva dupa cina; atata timp cat este o „gustare usoara, sanatoasa”.

Metabolismul, precum oricare alt sistem al corpului, „incetineste” in timpul serii, in special cand dormim. Prin urmare, ar fi bine sa ne abtinem de la alimente bogate in carbohidrati – si grasimi – inainte de a ne culca.

Cateva idei: Pachetele de gustari de 100 de calorii, iaurturi slabe, fructe sau o portie mica de popcorn.

8. Planificati-va mesele

E esua in conceperea planului inseamna planificarea esecului; este cu siguranta aplicabil in acest caz. Trebuie sa luati in considerare fiecare gram al fiecarui ingredient din fiecare masa?

Nu. Dar, precum am mentionat, trebuie sa aveti macar niste cunostinte de baza despre mancare si despre felul in care mancarea este procesata de catre corp.

Este foarte bine daca aveti o idee (de baza) in ceea ce priveste planul dumneavoastra nutritional din fiecare zi. Spre exemplu, oua dimineata pentru a va asigura proteinele; o gustare intre mic dejun si pranz; pui si salata la masa principala; paste din cereale integrale la cina, etc. etc.

Ultimele articole

Prima ta noapte petrecuta acasa la partenerul tau? Afla ce optiuni ai cand vine vorba de lenjeria intima.

Prima seara petrecuta in casa partenerului tau este o etapa interesanta si intima intr-o relatie. Pentru a face noaptea...

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor și semnificația lor profundă. Atunci când vine vorba despre pandantive...

Cum să faci cu success o contestație în cazul unei amenzi rutiere

Dacă te afli la volan, se poate să te confrunți cu o amendă rutieră. În cazul în care consideri...

Selectia pantofilor adecvati pentru diferite situatii

Alegerea pantofilor pe care ii vei purta trebuie sa se bazeze in principal pe tipul de ocazie sau de...

Beneficiile unor masute si birouri adaptate pentru copii

Masutele si birourile pentru copii sunt create special pentru ca cei mici sa se bucure de confort in procesul...

Arta in decorul casei tale

Atunci cand incepi amenajarea casei tale vei lua in calcul si folosirea diferitelor obiecte decorative, cum ar fi tablouri,...

Trebuie citite

Pandantive de aur și argint: Eleganță și valoare într-o singură bijuterie

Pandantivele au fost dintotdeauna bijuterii apreciate pentru frumusețea lor...

Cu siguranta iti vor placeaSIMILARE
recomandate pentru tine