Multitudinea de traditii spirituale si exoterice au ajutat la stabilirea nivelelor de constiinta. Sistemul de mai jos propune 10 niveluri diferite:

1. Nivelul fizic de constiinta

La primul nivel de constiinta, va identificati in totalitate cu taramul fizic si material. Sunteti intruchiparea mediului dumneavoastra extern, cu toate aspectele lui pozitive si negative.

V-ati internalizat valorile vaste ale societatii si va definiti ca persoana in functie de succesul material si de statut.

Daca nu aveti succes sau sunteti mai saraci, acceptati lucrurile asa cum sunt si credeti ca eforturile dumneavoastra catre succes vor da intr-un final roade.

2. Sunetele din interior

Atunci cand transcendeti catre urmatorul nivel de constiinta, incepeti sa simtiti taramul material si existenta sa precum o deziluzie.

Incepeti sa va identificati mai putin cu realitatea externa si materiala si incepeti sa priviti launtric.

Va petreceti mai mult timp singuri, simtind ca stilul de viata rezultat in urma banilor si consumerismului nu va mai afecteaza atat de mult. Va simtiti atrasi de cunoasterea propriei persoane.

Incepeti sa distingeti diferenta dintre sex si iubire, precum si dintre putere superficiala si putere reala.

3. Iesirea in lumina

La cel de-al treilea nivel, deveniti mult mai sensibili. Incepeti sa simtiti lucrurile mai in profunzime. Va permiteti sa plangeti si sa treceti prin experiente dureroase. Va puneti intrebari filozofice si va dezvoltati sensibilitatile artistice.

Incepeti sa intelegeti relatia dumneavoastra adevarata cu viata, cu entitatea fizica, energia sexuala si creativitatea. Incepeti sa empatizati cu persoanele din jur, simtind ceea ce ei simt.

Incep sa devina mai clare pentru dumneavoastra conceptele de fiinta umana, de prieten adevarat si de vecin si incepeti sa actionati in functie de propriile valori.

4. De la pasiv la activ

Precum faceti tranzitia  catre cel de-al patrulea nivel de constiinta, v-ati transformat intr-un individ iar rolul dumneavoastra in viata devine activ. Luati propriile decizii  si alegeti cum ati dori sa arate viata dumneavoastra de acum incolo.

Va alegeti prietenii si situatiile in functie de propriile valori, de care sunteti mai siguri acum. Va exercitati propria influenta asupra gandurilor si sentimentelor pe care le aveti, manipulandu-le pentru a servi proprilor valori si pentru a va ajuta sa deveniti cine va doriti.

Incepeti sa acordati mai multa atentie si sa reusiti sa atingeti starea de control de sine, fiind constient de fiecare gand si actiune care va definesc.

5. Echilibrul interior

Pana sa ajungeti la nivelul 5, ati reusit deja sa va schimbati stilul de viata in conformitate cu ceea ce este mai bun pentru dumneavoastra. Ati renuntat la obiceiurile nocive.

Va tratati corpul si mintea cu respect si mentineti o armonie si un echilibru cand vine vorba de regimul zilnic. Ati incetat sa mai traiti pentru admiratia si acceptarea altor persoane si ati inceput sa traiti pentru dumneavoastra.

Va oferiti serviciile la nevoie, dar numai daca le faceti din propria vointa. Va dedicati timpul meditatiei, creatiei si celebrarii existentei. Puteti face compromisuri in favoarea celor din jur iar puterea egou-lui se disipa.

Incepeti sa va manifestati precum o fiinta spirituala cand vine vorba de relatii si de lumea fizica inconjuratoare.

6. Acoperirea lacunelor

In cel de-al 6-lea nivel de constiinta, clivajul dintre lumea externa si taramul spiritual este mult mai clar pentru dumneavoastra. Aproape ca traiti o viata dubla. Va aflati in lume dar nu va mai simtiti ca si cum ati face parte din ea.

Deveniti experti in translatarea dintre realitatea spirituala si cea reala si incepeti sa transferati informatie intre cele doua.

Sunteti capabili sa va adaptati in functie de situatie, transpunand o personalitate diferita de fiecare data pentru a va mula in functie de cerintele circumstantiale, timp in care mentineti o pozitie ferma asupra firii dumneavoastra superioare.

Meditatia este un lucru pe care il faceti deseori, devenind o persoana care poate aplana conflictele usor si care poate oferi consiliere celor din jur.

7. Manifestarea spirituala

Atunci cand ati ajuns la nivelul 7 de constiinta, ati inceput sa va traiti viata in functie de fiinta spirituala. Simtiti o legatura profund emotionala cu toate celelalte fapturi vii.

Intelegeti sentimentele reale ce se afla in inimile oamenilor, le simtiti durerea si stiti cum  sa ii vindecati.

Va exteriorizati spiritual, neafectati de sentimente negative sau de judecata proprie sau a celor din jur. Va puteti arata afectiunea cu o caldura coplesitoare pentru persoanele iubite, formand o legatura emotionala cu cei din jur.

8. Inceputul fuziunii

In cel de-al 8-lea nivel de constiinta, bariera dintre egoul dumneavoastra si cel al persoanelor din jur incepe sa se destrame.

Nu mai exista nici macar o asemanare intre dumneavoastra si ceilalti oameni, simtind o conexiune simbiotica cu toata creatia din jur. Sunteti capabili sa simtiti energii si realizati faptul ca toate sentimentele si actiunile se bazeaza pe vibratii sau frecventa unor energii.

Incepeti sa stapaniti puterea pe care o canalizati in voi si puteti observa ca astfel, reusiti sa influentati actiunile celor din jur.

9. Prezenta

Atunci cand treceti in cel de-al 9-lea nivel de constiinta, aveti atat de multa putere asupra propriilor ganduri si sentimente incat forta si puritatea acestora transforma persoanele pe care le intalniti.

Atunci cand intrati intr-o camera, oamenii pot simti numai iubire pura. Prezenta dumneavoastra devine atat de tangibila si de puternica incat ea poate influenta persoanele din jur.

Mintea, inima, spiritul, corpul si sufletul dumneavoastra se contopesc. Nu va mai identificati ca un individ cu probleme egocentrice. Ati reusit sa faceti fuziunea cu universul. In acest punct, sunteti capabili sa conduceti mase de oameni.

10. Dizolvarea persoanei si ascendenta

In cel de-al 10-lea nivel de constiinta, perceptia de sine a disparut aproape in totalitate. Egoul dumneavoastra nu mai are limite si traiti in totalitate intr-o lume spirituala. Conexiunea dumneavoastra cu restul creatiei se coordoneaza.

Va miscati luand mase de oameni impreuna cu dumneavoastra. V-ati contopit cu mediul. Sunteti capabili sa comunicati cu toate celelalte fiinte printr-o limba pura.

Fiinta dumnavoastra absoarbe universul din jur si este absorbita de acesta. Sunteti capabili sa canalizati puterea divina.

La ce nivel de constiinta ati ajuns si ce metode ati folosit pentru a ajunge aici?

4 thoughts on “Cele 10 nivele de constiinta

  1. Un alt aspect important mentionat in articol este responsabilitatea pe care o presupune ingrijirea unui animal de companie. Este esential sa iti asumi aceasta responsabilitate si sa fii pregatit pentru tot ceea ce implica intretinerea unui animal.

  2. Am apreciat sfaturile practice oferite in articol, precum realizarea unei liste cu avantaje si dezavantaje sau consultarea unui veterinar sau a unui trainer. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru a asigura o viata fericita animalului tau.

  3. Sunt de acord cu recomandarile facute in articol. Este important sa iti faci timp sa te informezi inainte sa iti iei un animal de companie si sa alegi unul care se potriveste stilului tau de viata. Nu trebuie luata decizia in graba.

  4. Articolul este foarte interesant, abordeaza subiectul in detaliu si ofera multe informatii utile despre cum sa iti alegi un animal de companie potrivit pentru tine. Mi-a placut faptul ca au fost luate in considerare atat nevoile animalului, cat si nevoile tale.

Comments are closed.